sonar+d

#CAT - ENTREVISTES

Sónar+D – Creativity, Technology & Business

22 feb , 2017  

Sónar+D es defineix com “un congrés internacional sobre la transformació digital de les indústries creatives per potenciar el talent, l’intercanvi de coneixement i les oportunitats de negoci”. Celebrarà els propers 14, 15 i 16 de juny de 2017 la seva cinquena edició, una aposta recent tenint en compte que Sonar va néixer fa 24 anys.

Hem parlat amb Antònia Folguera, responsable de continguts i comunicació de Sónar+D sobre aquesta branca del festival.

En quin moment sorgeix la idea d’organitzar Sónar+D?

És l’evolució de varies àrees professionals de Sónar que han estat al festival desde el seu inici al 1994: SonarMàtica (area new media), SonarCinema (audiovisual), SonarPro (professionals indústria musical) però que a partir del naixement de Sónar+D es visibilitzen més dins el programa del festival i agafen entitat propia ocupant espais i dies diferents al festival de música.

Ens podries explicar d’on prové el nom de SONAR+D?

Ve de SónaR+D: research and development. Sónar+D és el laboratori de Sónar d’alguna manera, on es desenvolupen, projectes, idees, neixen les propostes que acaben sobre un escenari i on es troben els professionals que les fan possible.

Quina és la proposta de valor de SONAR+D?

Sónar+D fomenta les sinèrgies entre el sector de les indústries creatives, el tecnològic i els negocis, la qual cosa provoca que es generi un ambient molt particular durant els dies del festival de networking, intercanvi i desenvolupament de projectes. La proposta de Sónar+D és donar visibilitat als productes, projectes i propostes que estan donant forma al futur en el sector creatiu i tecnològic i així contribuir al desenvolupament de les indústries creatives.

Amb quin criteri es seleccionen les start ups i els ponents de les conferències que formaran part de Sónar+D?

Per seleccionar les Startups fem un call internacional i ens centrem en aquelles que treballen en el sector industries creatives i culturals. A nivell de programa de conferències definim unes línees cada any i busquem als millors representats, nacionals i internacionals en cada temàtica.

Quin tipus de públic assisteix a Sónar+D?

Els professionals de sectors d’indústries creatives i culturals, estudiants de les mateixes i el públic habitual del festival que és bastant avançat i busca novetats del sector.

S’han dissenyat alguns indicadors per mesurar l’impacte del networking, intercanvi, aprenentatge i volum de negoci que genera Sónar+D?

Cada any fem enquestes entres els assitents i participants a més dels informes dels regidors de cada área que ens donen feedback de les activitats i indicadors de com ha funcionat i què podem millorar.

Quines novetats presenta Sónar+D 2017 respecte el de l’edició anterior?

Obrirem un dia abans, dimecres, només per acreditats per fomentar el networking entre tots els professionals i aprofundir en activitats que no conviuen bé amb el ritme del festival.

 

, , , , ,


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *