RicardoLlavador__by_alex_reig

#CAT - ENTREVISTES

#CAT – Ricardo Llavador – Director Creatiu executiu a LIQUID

12 feb , 2015  

És innegable que Ricardo Llavador és llicenciat en Sociologia & Publicitat i té un màster molt molt gros.

Comença la seva carrera fent jocs i passatemps per a publicacions i marques com El País, El Museu Reina Sofia o el Museu Thyssen-Bornemisza. Més tard dóna el salt definitiu a la comunicació i funda dues agències, Xtragames i El hombre con dos cerebros, ambdues especialitzades en el món online.

Anys més tard abandona la faceta d’emprenedor per saltar com a Director Creatiu Digital a agències espanyoles com Rem on treballa per a marques com Mitsubishi, Bancaixa, Siemens, Ecovidrio … o multinacionals com GREY, on treballa amb marques com Schweppes, Domino’s Pizza, Samsung, Movistar, Loteria Nacional, Pantene … fins que un dia va decidir vendre totes les seves possessions i mudar-se amb dues maletes al Perú com a director creatiu executiu de BTOB, amb comptes com Nike, Starbucks, Johnnie Walker o Kimberly-Clark i CIRCUS GREY, on dirigeix la creativitat no convencional de marques com Old Spice, BCP, Claro, LG, Panetene…

Ha estat jurat en Festivals com El Sol, El Club de Creativos o els DIGIS de IAB Perú. Ha donat classes i xerrades a universitats com la Universitat Complutense de Madrid, Pompeu-Fabra de Barcelona, la Universitat d’Alacant; llocs com el festival de El Sol de Sant Sebastián, Festial La Lluna de València o el Dia C i escoles com Zinkproject, IED o The College of Everything a Espanya. La Universidad de trujillo, Sant Martí, UTP, UPC, l’escola de creativitat Carrer o l’Institut Tolouse-Lautrec al Perú.

Actualment es troba a Liquid, on exerceix la direcció creativa executiva de l’agència.

Encara que de vegades sembli un truà, és tot un senyor.

Aquí us deixem amb la seva entrevista!

 

Quins són els elements principals que es tenen en compte en el moment de valorar la qualitat d’un logotip en general?

A grans trets i evitant entrar en tecnicismes o detalls, un logo ha de mostrar l’essència, el to i la identitat d’allò que representa. És el “amor a primera vista”, la primera impressió que dónes de tú i per això precisament és tan important. Finalment, un logo mai està sol, és la seva aplicació la que crea la imatge.

I en els festivals?

Aplica el mateix que en l’anterior, encara que tenint en compte les seves característiques concretes. És a dir, on i com s’aplica aquest logo pot donar-te unes llibertats o límits que en un altre cas potser no tindries. Si a més el festival neix amb intenció de perdurar en el temps, és important que el logotip pugui aguantar sense envellir alhora que la imatge permeti poder mutar cada edició sense perdre l’essència del Festival.

 

Després d’haver estudiat detingudament una gran suma de logotips de festivals espanyols, quina és la vostra opinió dels mateixos en relació a la seva qualitat, al seu correspondència amb la temàtica, els valors o l’essència del festival, etc …? ¿Quins aspectes considereu positius i quins creieu que haurien de millorar?

La veritat és que la meva sensació és que està tremendament polaritzada. Hi ha uns pocs ben fets, professionals, sorprenents, correctes … i una gran majoria que denoten la poca importància que se li ha posat a la seva imatge. Curiosament, hi ha una certa correspondència amb la rellevància del festival. Finalment, els festivals rellevants, d’una manera o altra, si cuiden la seva imatge. A la resta, n’hi ha brillants, horribles, mal executats i una immensa majoria que confon logotip amb un dibuixet.

 

Tenint en compte tot l’anterior, quins consells donaríeu als responsables dels festivals en el moment de crear el logotip del festival?

El consell és molt senzill: qui és sabater, que faci sabates. Si no contractes a qualsevol perquè en faci la instal·lació de so o elèctrica, fes el mateix per a la imatge de la teva festival. La professionalitat és important i, encara que creguis que el que importa és el contingut (i és veritat), la forma en com s’aprecia és imprescindible.

 

Quina informació han d’oferir els directors dels festivals a un dissenyador o que informació necessita aquest perquè pugui plasmar en un logotip la filosofia o l’essència del projecte?

Un brief, amb tot el ambigu i concret que això és. Com dèiem, el logotip representa l’essència del festival i és del que ha d’amarar-se el dissenyador. A més, aspectes com principals aplicacions poden ajudar però, potser, el millor és que s’estableixi una relació de treball entre tots dos. Al meu entendre, aquí és quan sorgeixen els millors treballs.

 

Ricardo Llavador – Liquid

@ricardollavador


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *