sin-titulo

#CAT - ENTREVISTES,ENTREVISTAS / ENTREVISTES

#CAT – JOAN SORS – FITKAM

18 mai , 2016  

Joan Sors Font. Vaig néixer al 18 d’Octubre de 1960. De formació autodidacta. Fundador de la “Cia de teatre Nyap”, componen i cofundador de la companyia “Clownx teatre”, fundador de “El Replà Produccions”. He fet tallers de teatre per a joves al teatre de l’Agrupa de Montmeló durant més de 10 anys. El 2011 començo el projecte de “L’Aula de teatre de Vilanova” que actualment hi participen una cinquantena d’alumnes.

He dirigit els actes de les festes de carnestoltes de Montmeló durant cinc anys i el Pastorets de Montmeló des de fa quatre anys.

L’any 2014 vaig dirigir el musical de gran format “La Remençada”.

Actualment dirigeixo les companyies: Pànic Teatre, Cia de Teatre Nyap, El Replà Produccions.

He fet adaptacions teatrals de textos com: “Bambi, una vida al bosc”, “Moby Dick”, “Les Princeses també es tiren pets”, “La Rateta Presumida” i guions originals com “Mr. Bullying”.

Actualment estic treballant en l’espectacle sense text que porta per nom “PIU”.

He participat activament en la comissió organitzadora del FITKAM 2013 o 2014 i he assumit la direcció artística del Festival els anys 2015 i 2016.

Aquí us deixem amb la seva entrevista!

 

Com vas arribar al món dels festivals?

El meu primer contacte va ser quan vaig formar part de la comissió que l’associació Kacu Mensi va crear per organitzar el FITKAM, l’any 2013.

 

Com va sorgir la idea de crear aquest Festival?

La idea va sorgir a partir de la proposta de crear un acte que fos un punt de trobada per a les companyies de l’associació, on poguessin mostrar les seves propostes a la resta de socis.

 

Quin és el posicionament del Festival FITKAM en relació a la resta de festivals de característiques similars? Què diferencia aquest festival de la resta dels existents a nivell nacional?

Encara no hem platejat termes de posicionament. El FITKAM és un festival molt jove i, de moment, el que fem és mirar endavant, intentant assolir els objectius que ens hem plantejat.

Potser el que el diferencia de la resta de festivals és la manera en què ha nascut.

 

Com es duu a terme l’encaix de 27 espectacles, de naturalesa tant diversa, en dos únics dies de Festival? Quines són les dificultats a les que heu hagut de fer front?

L’encaix de 27 espectacles que s’acaben convertint en 32 representacions és possible gràcies a la voluntat i l’esforç de tothom. Amb els mitjans dels que disposem no podria ser d’una altra manera.

La dificultat més gran a la que hem de fer front és la de disposar d’un pressupost baix.

 

Enguany se celebrarà la quarta edició del Festival, quins estímuls el fan evolucionar per no caure en l’estancament?

Crec que és aviat per a poder parlar de risc d’estancament ja que, en aquesta quarta edició, el FITKAM serà el segon any que funcionarà veritablement amb cos i ànima de festival.

 

En aquesta quarta edició, s’afegeix un nou espai d’exhibició, l’espai J. A què es deu aquesta incorporació?

Aquest espai l’anomenem “L’espai de la Paraula”. És un espai on el públic podrà gaudir d’espectacles de narració. Diferents membres de l’ANIN “Associació de narradores i narradors” presentaran els seus espectacles.

 

Quin significat té pel Festival el tradicional dinar popular? Què és el que aporta aquesta trobada?

El dinar popular és el punt de trobada de les tres parts que fan que el FITKAM tingui la seva raó de ser: els artistes, els programadors i el públic.

Aquesta trobada creiem que estableix ponts de diàleg entre les tres parts abans citades.

 

El fet de que el públic del Festival siguin els infants, com us condiciona? Quines estratègies empreu per a fidelitzar el vostre públic? I quines estratègies utilitzeu per a captar nous espectadors?

Ens condiciona en el horaris i evidentment en la tipologia dels espectacles programats.

L’estratègia està basada en la programació i en el repte d’aconseguir que el FITKAM sigui un festival útil tant per a programadors i companyies com per a les famílies que hi assisteixen.

 

La comunicació és un factor clau per al desenvolupament de qualsevol esdeveniment. Quin rol juguen les xarxes socials en la difusió del vostre Festival?

Les xarxes són socials són clau ja que ens permeten mantenir connexió amb el públic que ja és fidel al FITKAM i que cada any repeteix. De fet, en la darrera edició vam comptar amb la participació de gairebé 5.000 persones. D’altra banda, ens permeten establir sinèrgies amb moltes webs vinculades a les activitats d’oci infantil i familiar, que contribueixen a donar a conèixer el FITKAM a aquells que encara no l’han gaudit.

 

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *