la foto

#CAT - ENTREVISTES

#CAT – FAUNA – DISSENYADORS GRÀFICS

26 feb , 2015  

Fauna neix el 2012 a partir de l’experiència en estudis de branding i packaging, i agències de publicitat, amb l’objectiu d’explorar noves vies de comunicació visual en diferents disciplines. Actualment, formen part d’ella el Marc Navarro i l’Albert Martínez.

Aquí us deixem amb l’entrevista!

 

Què vas valorar a l’hora de crear el logotip del Festival Vinyasons?
L’encàrrec era molt concret i directe, crear la imatge corporativa per al festival Vinyasons. Com no era un projecte amb moltes aplicacions on poder crear una marca dinàmica, vam veure convenient crear un símbol identificatiu. Simplement vam buscar una forma personal i memorable de vincular el món de la música i del vi.

 

Quines fonts iconogràfiques, o d’un altre tipus, són referents per a tu?

La veritat és que pel que fa a referents, personalment intento deixar-me portar pels elements del dia a dia. Sí que és veritat que personalment gaudeixo molt amb aquests jocs visuals, crear un element nou a partir de dos conceptes totalment diferents, i és molt possible que sigui per “culpa” del gran sr Chema Madoz. Des de molt petit m’ha fascinat.

 

Veiem que el logotip té molt de semiòtic. És la semiòtica una línia de desenvolupament creatiu en Fauna?

Els processos creatius en Fauna poden arribar a ser bastant surrealistes moltes vegades, qualsevol cosa és benvinguda. És cert que la semiòtica forma gran part del dia a dia del món de la comunicació, és una eina més. Sigui com sigui, jugar amb la semiòtica és, almenys, divertit.

 

Quins consells donaríeu als responsables dels festivals en el moment de crear el logotip del festival?

Cada cas és un món totalment diferent, alguns necessitaran focs artificials i altres potser simplement una paraula. Per mi, es molt dificil donar consells, així que només animaria als responsables a confiar en noves idees, i més en aquest sector, i eliminar del diccionari els conceptes de “agradar/no agradar”. Crec que és el nostre pitjor enemic.

 

Quina informació han d’oferir els directors dels festivals a un dissenyador o que informació necessita aquest perquè pugui plasmar en un logotip la filosofia o l’essència del projecte?

Crec que, com en qualsevol projecte, el més important és saber transmetre al dissenyador la seva identitat, personalitat, les seves virtuts i els seus defectes. Simplement saber mirar-se al mirall, conèixer-se a un mateix i explicar-nos aquesta informació amb detall. Llavors la nostra feina és quan passa a ser molt més senzill i encertarem amb més seguretat.

 

Contacte
www.fauna.cc
info@fauna.cc
marc@fauna.cc


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *